torsdag 30 oktober 2008

Unfit earth

Jag har uppförsbacke heeela vägen till skolan. Det tar ca tjugo min att cykla dit, femton för mig eftersom jag låtsas vara en tävlande under klättringsetapperna i Tour de France (och fem minuter för Manne, vilket jag påpekar enbart för att han annars skulle skriva det i kommentatorsfältet), men ungefär 6-7 att cykla hem. Rätt ner går det. Svisch svisch! Vroom! Eller som på morgnarna, rakt upp, och vissa morgnar är det rent överjävligt. Man är sömndrucken, irriterad och trött i benen. Det kan vara riktigt trist att cykla uppför, och i kombination med mammacykel så är det inte särskilt behagligt heller.

Ibland blir jag förbannad och svettig och hoppar av hojen för att istället gå en bit - man vill ju inte lukta svett och unk när man ska socialisera på skolan. Igår gjorde jag det, och började traska med cykeln efter halva backen. Jag spottade och svor, när jag tyckte mig höra ett surrande som kom bakifrån. SVOOSCH! Jag blev omkörd av en permobil som kom i full fart uppför backen, och det enda jag tänkte på under ett fåtal sekunder var "Fyfaen vad orättvist".

4 kommentarer:

Anonym sa...

Permobilen är den ENDA fördelen man har när man blir gammal... Så inga onda ord om detta färdmedel... ;)

Anonym sa...

Eeeeeheheheheh! Permobilen är INTE den enda fördelen med att vara gammal. Ojojoj..
Man får även backa rätt ut i korsningar, svänga var som helst utan att blinka. Det är ett privilegie som bara äldre människor har. Man får automatisk förtur till alla platser på bussen, det är helt okej att man sitter och hostar skithögt under en hel biofilm, det är okej att gå rövsakta på trottoaren UNDER tak MED paraply. Ingen ser nåt illa i nånting av detta. Det är även okej att tjafsa i 40 minuter med kassörska på ICA om att salladen på ens kvitto tydligen gick in för 19.50 istället för 16.50 som det stod på lappen i butiken. Dessutom slipper man tänka på alla former av bordsskick och etikett såfort man har passerat en viss ålder!

Jag kan göra listan oändlig så kom inte med nån permobil-är-det-endaskit.

Anonym sa...

Meeen....det är ju sånt jag gör redan nu.. ;) Permon är det jag ser fram emot att införskaffa.. Men jag ska vara rebellisk och lacka den mattsvart med flames på.. Kanske skaffa en lite vagn till den med där jag kan ha min hund ( som ska övergödas så till den milda grad att ingen kan avgöra om det är en korv eller hund ) så att den slipper gå.. Sen ska jag måtta med käppen åt alla de som är ohyfsade nog att vara ynger än mig och skrika fula ord efter dem och beklaga mig över ungdommen idag.. "för så var det faktiskt inte på MIN tid, då lekte vi med tallkottar"...

Emelie sa...

Fy fan, det där är ju inte direkt nåt man vill skryta med att man kommer göra. Skitirriterande med sånna gammelfasoner.